Ostra

Especie: Ostra RizadaCrassostrea gigas.

Estas ostras son de un magnífico sabor e con toda a frescura.

A tempada das otras salvaxes comprende os meses de decembro, xaneiro e frebreiro. Despois están dispoñibles todo o ano pola súa produción en batea. En ambos casos deben pasar un tempo en depuradora.

Nutricionalmente, as ostras son moi boas para a saúde, entre outras moitas destaca o seu alto contenido en ferro, xa que 100 gramos de ostra aportan o mesmo ferro que 100 gramos de fígado de terneira. Non se trata dun marisco que destaque polo seu aporte enerxético e nutrientes que aporta pero sí destacan los minerales e as vitaminas, entre elas a vitamina B12.

A ostra é un dos mariscos bivalvos mellor cotizados nas lonxas e nos mercados. Soen atoparse entre as rochas, unidas a estas como se fosen unha parte máis delas; aínda que as veces tamén se poden atopar debaixo da area.

Físicamente presentan varias cores que oscilan entre o gris e o pardo. A súa forma varía según a especie, hai algunhas ostras que son máis redondeadas e outras son máis ovaladas. a parte interior da súa valva é totalmente branca e a súa carne pode ser entre branca e beige cun reborde negro.