Merluza da volanta

Especie: Merluccius merluccius

A merluza é un peixe branco en abundancia. Captúrase de forma artesanal con volanta.

En función do seu tamaño (en fresco) reciben diversos nomes: pixotas ou cariocas, cando son pequenas; pescadillas cando pesan entre un e dous quilos; e merluzas cando sobrepasan os dous quilos.

É unha especie peláxica e predadora que come peixes máis pequenos , crustáceos, calamares e zooplancton.

En cuanto a información nutricional é un alimento ideal en tietas baixas en grasas, (baixa en calorías) co obxectivo de baixar de peso e adelgazar. Aporta preto de 12 gramos de proteínas de alto valor biolóxico, o que significa que é ideal en dietas para baixar colesterol. Ademáis, entre as vitaminas que atopamos na súa carne destacan sobretodo vitaminas do grupo B (como a vitamina B1, B2, B3, B9 e B12), e minerais como o fósforo, potasio, zinc, magnesio, iodo e ferro.