Ourizo

Erizo

Resolución da Xefatura Territorial de  A Coruña, pola que se autoriza a extracción de OURIZO na REMIP “RÍA DE CEDEIRA” Á CONFRARÍA DE PESCADORES DE CEDEIRA.   Datas autorizadas: CAMPÀÑA PECHADA   Zonas: Todo o ámbito da reserva excepto a Reserva Integral e as ZEP I e ZEP II. Puntos de control:  Lonxa do peirao de Cedeira. Punto de venda: Lonxas e centros de venda autorizadas. Tope de captura: 100 kgs por tripulante enrolado e a bordo /día ata un tope de 300 kgs Embarcación/día. Horario: De 08:00 a 15:00 horas. Método de extracción: Mergullo con subministración de aire dende a superficie. NOTA: LÉMBRASELLES A OBRIGA DE ACATAR TODO O DISPOSTO NA ORDE DE 14 DE OUTUBRO DE 1997 DO MINISTERIO DE FOMENTO, SOBRE DAS NORMAS DE SEGURIDADE PARA O EXERCICIO DE ACTIVIDADES SUBACUÁTICAS (BOE Nº 280 de 22 de Novembro).

 

 

RECETA ERIZO DE MAR Ingredientes:

  • Erizos de mar

Para a salsa:

  • 10 g. de mantequilla
  • 2 cucharadas de auga de ourizo
  • 1 cucharada de zume de trufas
  • 1 cucharada de puré de herbas
  • 1 cucharada de nata montada

Elaboración: Abrir os ourizos cunhas texoiras axeitadas e sacar con cuidado as iemas do seu interioor. Limpar 4 dos caparazóns máis bonitos e reserva-los. Para a salsa colocar nun cazo a lume lento na auga dos ourizos, o zume das trufas e o puré de herbas. Coa axuda dun batidor e sen deixa-lo ferver, incorporar a mantequilla e a nata montada. Sazonar con sal e pimenta. Colocar en cada caparazón do ourizo vacío 12 iemas e salsear ata cubrilo. Gratinar lixeiramente no grill do forno.